Kernoverleg Offenbeek


NL Doet in de Panneoven

 

Succesvolle NL DOET-activiteit in de Panneoven

Op zaterdag 21 maart 2015 hebben we samen met de bewoners van de Panneoven NL DOET georganiseerd. Deze actie is door het Oranje Fonds in het leven geroepen en is inmiddels uitgegroeid tot de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NL DOET zet vrijwillige inzet in de schijnwerpers en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken. Ook in Offenbeek hebben we dus gehoor geven aan deze oproep.

Wat hebben we gedaan?

In samenwerking met de buurt en Bloemenkwekerij Franssen zijn bloembakken geplaatst die voorzien zijn van leuke planten en is er een beukenhaag geplaatst. Vervolgens heeft iedere bewoner een eigen bloempot aangepoot met daarin een dakpan met daarop de sierlijk geschilderde voornamen van de bewoners. Het plantsoen en de voordeuren zijn hiermee voorzien van een kleurige en fleurige uitstraling. Na al het harde werk hebben alle vrijwilligers een lekkere kop soep met broodjes genuttigd bij Café-Zaal de Paerssjtal. Daarna kon er nog lekker nagepraat worden onder het genot van een drankje.

Afronding herstructurering

In een eerdere fase hebben we gezamenlijk met de buurt het plantsoen opgeknapt en opnieuw ingericht. Vervolgens is er door de heemkundevereniging een informatiebord geplaatst met historische informatie over de kleiwaren industrie in Reuver en specifiek op de plek van de Panneoven. De ‘aankleding’ in het kader van NL DOET kan worden gezien als het sluitstuk van het herstructureringsproject.

contactpersoon: Wiel Verlinden
projectstatus: actief (niet voltooid)

Contact opnemen

Wilt u contact opnemen met Wiel Verlinden over dit project? Vul dan onderstaand formulier zo volledig mogelijk in. De contactpersoon neemt dan zo spoedig mogelijk contact met u op betreffende uw vraag/opmerking.

Uw naam:
Uw telefoonnummer:
Uw email-adres:
Uw vraag/opmerking:
 
NL Doet in de Panneoven NL Doet in de Panneoven NL Doet in de Panneoven NL Doet in de Panneoven NL Doet in de Panneoven NL Doet in de Panneoven NL Doet in de Panneoven NL Doet in de Panneoven NL Doet in de Panneoven NL Doet in de Panneoven NL Doet in de Panneoven NL Doet in de Panneoven NL Doet in de Panneoven NL Doet in de Panneoven NL Doet in de Panneoven NL Doet in de Panneoven NL Doet in de Panneoven NL Doet in de Panneoven NL Doet in de Panneoven NL Doet in de Panneoven NL Doet in de Panneoven NL Doet in de Panneoven NL Doet in de Panneoven NL Doet in de Panneoven NL Doet in de Panneoven NL Doet in de Panneoven NL Doet in de Panneoven NL Doet in de Panneoven NL Doet in de Panneoven