Kernoverleg Offenbeek


Hondenpoepactie basisschool de Meander en basisschool de Triolier

 

Op 31 oktober jl. heeft het Kernoverleg Offenbeek in samenwerking met basisschool De Meander, openbare basisschool De Triolier en de stichting Vorkmeer een hondenpoepactie georganiseerd.

Hoewel er op heel veel plaatsen depodoggs staan, waar men een zakje kan trekken voor het opruimen van de hondendrol, wordt de drol vaak toch niet opgeruimd. Buurtbewoners en ook met name de kinderen ondervinden veel overlast van de hondendrollen. Ze moeten tijdens het spelen goed opletten dat ze niet in een drol stappen.

De kinderen van groep 7 en 8 hebben tijdens de actie vlaggetjes geplaatst in hondendrollen rondom school en een aantal speeltuintjes in de wijk om zo de aandacht te vestigen op de omvang van de overlast en de hondenbezitter  dringend te verzoeken de hondendrollen op te ruimen.  Rondom de scholen en bij een aantal speeltuintjes zijn er  ook banners opgehangen, waarop kreten staan die de kinderen bedacht hebben.

De actie werd geopend door Jacky Relouw van de stg. Vorkmeer. Youseeradio was aanwezig en heeft opnames van de actie gemaakt. De actie werd afgesloten door wethouder Bram Jacobs. De kinderen kregen als bedankje voor hun inzet een rol drop.

Op vrijdag 8 november werden de met vlaggetjes gemarkeerde hondendrollen zoveel mogelijk opgeruimd.

contactpersoon: Ans Litjens
projectstatus: actief (niet voltooid)

Contact opnemen

Wilt u contact opnemen met Ans Litjens over dit project? Vul dan onderstaand formulier zo volledig mogelijk in. De contactpersoon neemt dan zo spoedig mogelijk contact met u op betreffende uw vraag/opmerking.

Uw naam:
Uw telefoonnummer:
Uw email-adres:
Uw vraag/opmerking:
 
Hondenpoepactie basisschool de Meander en basisschool de Triolier Hondenpoepactie basisschool de Meander en basisschool de Triolier Hondenpoepactie basisschool de Meander en basisschool de Triolier Hondenpoepactie basisschool de Meander en basisschool de Triolier Hondenpoepactie basisschool de Meander en basisschool de Triolier Hondenpoepactie basisschool de Meander en basisschool de Triolier Hondenpoepactie basisschool de Meander en basisschool de Triolier Hondenpoepactie basisschool de Meander en basisschool de Triolier Hondenpoepactie basisschool de Meander en basisschool de Triolier Hondenpoepactie basisschool de Meander en basisschool de Triolier Hondenpoepactie basisschool de Meander en basisschool de Triolier Hondenpoepactie basisschool de Meander en basisschool de Triolier Hondenpoepactie basisschool de Meander en basisschool de Triolier Hondenpoepactie basisschool de Meander en basisschool de Triolier Hondenpoepactie basisschool de Meander en basisschool de Triolier Hondenpoepactie basisschool de Meander en basisschool de Triolier Hondenpoepactie basisschool de Meander en basisschool de Triolier Hondenpoepactie basisschool de Meander en basisschool de Triolier Hondenpoepactie basisschool de Meander en basisschool de Triolier Hondenpoepactie basisschool de Meander en basisschool de Triolier Hondenpoepactie basisschool de Meander en basisschool de Triolier